امیرعبداللهیان: آمریکا رفتار سازنده ای در منطقه و افغانستان ندارد-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

امیرعبداللهیان: آمریکا رفتار سازنده ای در منطقه و افغانستان ندارد

دستیار ویژه رئیس و مدیرکل بین الملل مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از هر مکانیزمی با محوریت دولت مرکزی افغانستان و مشارکت همه طرف‌های درگیر و نقش سازمان ملل برای ایجاد صلح در این کشور، حمایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 January 29
کد خبر: ۳۴۷۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیرعبداللهیان مدیرکل بین الملل مجلس شورای اسلامی در دیدار تادامیچی یاماموتو نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از هر مکانیزمی با محوریت دولت مرکزی افغانستان و مشارکت همه طرفهای درگیر و نقش سازمان ملل برای ایجاد صلح در این کشور، حمایت می کند.

 

عبداللهیان با اشاره به لزوم برقراری هر چه سریعتر صلح در افغانستان، اظهار داشت: تشکیل دولت جدید براساس انتخابات، ضرورتی اساسی برای حفظ ثبات و امنیت در افغانستان می باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: خطراتی ایجاد صلح در افغانستان و منطقه را تهدید می کند. تلاش برای بی دولت سازی کشورهای منطقه، تشکیل دولت های ضعیف، نقشه جدید تجزیه کشورها و استفاده ابزاری از تروریسم از جمله خطراتی است که صلح و امنیت پایدار را تهدید می کند.

 

عبداللهیان در ادامه ضمن تقدیر از تلاش های سازمان ملل برای تحقق صلح، اظهار داشت: ما به آمریکا هیچ اعتمادی نداریم و رفتار آنها در مذاکرات موسوم به صلح را توام با حسن نیت نمی دانیم.

 

وی با اشاره به این نکته که آمریکا رفتار سازنده ای در منطقه و از جمله افغانستان ندارد، تصریح کرد: ما معتقدیم که تا وقتی دولت افغانستان مرکز اصلی مذاکره با همه طرفها نباشد، نتیجه دلخواه حاصل نخواهد شد.

 

عبداللهیان خاطرنشان کرد: توجه به چند نکته مهم به برقراری صلح در کشور افغانستان کمک خواهد کرد از جمله، تمرکز بر قانون اساسی موجود، تلاش برای حفظ ساختار کنونی و تلاش واقعی برای ایجاد یک دولت مستقل و قوی در این کشور که همه اینها با تلاش سازمان ملل و کشورهای منطقه با محوریت دولت افغانستان و مشارکت مردم افغانستان دست یافتنی خواهد بود.

 

وی تصریح کرد: امروز داعش در حال خیمه زدن در افغانستان است. آمریکا در سطح سیاسی سکوت توام با رضایت در قبال این پدیده دارد و در سطح امنیتی و نظامی از داعش در افغانستان حمایت می کند، همانگونه که در عراق و سوریه رفتار کرد.

 

مدیرکل بین الملل در پایان اظهار داشت: اقدام آمریکا در ترور سپهبد سلیمانی مصداق بارز تروریسم دولتی آمریکاست.کاخ سفید سنگ بنای بدی را گذاشت که دامان خودش را هم گرفته است.

 

در ادامه این دیدار تادامیچی یاماماتو، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان اظهار داشت: مذاکرات خوبی درخصوص برقراری صلح در افغانستان انجام گرفته است، ولی اکنون به سخت ترین مرحله این فرایند رسیده‌ایم که امیدواریم با تلاش جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای دخیل در این موضوع بتوانیم دستاورد خوبی داشته باشیم.

 

وی افزود: مذاکرات ادامه دارد ولی تا دستیابی به توافق کامل راه زیادی در پیش است.

 

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان، گفت: ما نمی توانیم آینده را صددرصد تضمین کنیم، ولی سعی داریم تا کشورها و بازیگران اصلی این حوزه را وارد مکانیزم صلح نماییم تا بتوانیم هرچه پویاتر در راستای دستیابی به امنیت پایدار در افغانستان قدم برداریم.

 

یوماماتو با تاکید بر اینکه، این مردم افغانستان هستند که باید سرنوشت خودشان را تعیین کنند، اظهار داشت: تلاش سازمان ملل متمرکز بر این است که فضایی در کشور برقرار شود تا مردم افغانستان، خود در زمینه سیاسی، تشکیل دولت و شکوفایی اقتصادی مشارکت مستقیم داشته باشند و همه ما به عنوان اعضای دخیل در این موضوع باید در رسیدن به این هدف همگام باشیم.

 

وی در پایان از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مردم و دولت افغانستان در زمان جنگ در آن کشور و از نقش مثبت کشورمان در کمک به حل مشکلات افغانستان قدردانی کرد.

 

منبع: فارس

ارسال نظر